Mitä henkilöstöanalytiikka on, miten sitä toteutetaan ja mitä hyötyä siitä on? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä podcastista sekä tuoreesta tietokirjastamme Henkilöstöanalytiikka – Mittaa, ymmärrä, menesty. Podcastissa kerromme myös miksi kirjoitimme tämän kirjan ja kenelle me sen kirjoitimme. 

Julkaisemme yhden jakson viikossa, sarjassa on yhteensä 9 jaksoa.

Löytyy Anchorista, Spotifysta ja Google Podcastista

1. jakso: Unelma tietokirjasta syntyi

Tämän uutuus podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa Jaana Saramies ja Maria Törnroos kertovat kuinka idea tietokirjalle Henkilöstöanalytiikka – mittaa, ymmärrä, menesty, syntyi. Jaksossa selviää myös kuinka tietokirjan kirjoittaminen etenee ideasta kustannussopimukseen sekä minkälaisia apukeinoja prosessiin on olemassa. 

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta

2. jakso: Kenelle kirjoitimme tietokirjan henkilöstöanalytiikasta?

Tietokirjaa ei kirjoiteta itselle vaan yleisölle. Kuinka siis kirjoittaa kirja, joka palvelee haluamaansa lukijakuntaa? Tässä podcast-jaksossa Jaana ja Maria kertovat kenelle heidän tuore tietokirja soveltuu ja kuinka he selvittivät kohdeyleisön tarpeita. 

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta,

3. jakso: Mitä henkilöstöanalytiikka tarkoittaa?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja määritelmää. Mitä henkilöstöanalytiikka oikein tarkoittaa ja miksi se on tärkeää? Tässä jaksossa Jaana ja Maria sukeltavat henkilöstöanalytiikan määritelmäviidakkoon ja esittelevät kirjan perusteesin sekä luettelevat pitkän luettelon henkilöstöanalytiikan tuomista liiketoimintahyödyistä. Mitä ne ovat? Kuuntele, niin selviää.

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta.

4. jakso: Myytinmurtajat – korjaa ennakkoluulosi henkilöstöanalytiikasta

Henkilöstöanalytiikkaan liittyy monia myyttejä, jotka hidastavat sen käyttöönottoa yrityksissä. Tässä jaksossa Jaanasta ja Mariasta kuoriutuu myytinmurtajia – mikään myytti ei ole heille liian vaikea murrettavaksi! Jos haluat oppia lisää ja päästä eroon harhaluuloistasi henkilöstöanalytiikkaa kohtaan, ota tämä jakso kuunteluun.

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta.

5. jakso: Miten lähteä liikkeelle henkilöstöanalytiikkassa?

Henkilöstöanalytiikan toteuttaminen on paljon muutakin kuin analytiikkaa ja teknologiaa. Tämän ymmärtäminen avaa organisaatioille uuden maailman. Tässä jaksossa Jaana ja Maria kertovat miten valitset ensimmäisen HR-analytiikkaprojektin ja miten toteutat sen. Miten luot perustan henkilöstöanalytiikalle ja mitä osaamista tarvitset?

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta.

6. jakso: Tunne datasi, jotta voit ratkoa ongelmia täsmällisesti

Organisaatioissa on valtavasti dataa, jota hyödyntämällä voitaisiin ratkoa liiketoiminnalle tärkeitä henkilöstöön liittyviä haasteita tai ymmärtää työntekijöitä ja heidän tekemää työtä paremmin. Mutta jotta dataa voitaisiin hyödyntää tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti sitä täytyy ymmärtää. Tässä jaksossa Jaana ja Maria kertovat kuinka kasvattaa dataymmärrystä sekä miten tutkimuskysymys ja hypoteesi johdattavat vaikuttavampaan henkilöstöanalytiikkaan. Maria avaa myös analytiikan ja tutkimuksen välisiä eroja ja samankaltaisuuksia.

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta.

7. jakso: Kuinka valita oikea analytiikan työkalu oikeaan ongelmaan?

Analytiikka ei ole vain yksi menetelmä tai yksi teknologia, vaan kirjo erilaisia menetelmiä, joita voidaan toteuttaa mitä moninaisimmin teknologisin keinoin. Tässä jaksossa Jaana ja Maria kertovat kuinka hyödynnät tehokkaasti analytiikan työkalupakkia ja sovellat eri työkaluja erilaisiin liiketoiminnan haasteisiin. He haastavat myös perinteisen analytiikan porrasmallin ja esittelevät uudenlaisen, palapeliin verrattavissa olevan mallinsa. 

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta

8. jakso: Henkilöstöanalytiikka ei pääty analyysin tuloksiin

Se, mikä lopulta määrittää tiedolla johtamisen ja jokaisen HR-analytiikkaprojektin onnistumisen, on se, johtaako analyysi toimintaan. Tiedolla johtaminen jää puolitiehen, jos toimintaa muuttavia tai kehittäviä päätöksiä ei pystytä tekemään – tai niitä ei saateta loppuun asti, toiminnaksi organisaation arjessa. Tässä jaksossa Jaana ja Maria juttelevat kirjansa ehkä tärkeimmästä luvusta. Kuuntele tie tuloksista toimintaan – ja mitä sen jälkeenkin pitäisi tehdä.

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta.

9. jakso: Uskalla unelmoida: henkilöstöanalytiikan tulevaisuus

Miten henkilöstöanalytiikka tulee kehittymään – tai miten sen tulisi kehittyä – tulevaisuudessa? Tässä jaksossa Jaana ja Maria jakavat unelmansa henkilöstöanalytiikan ja HR-tiedolla johtamisen kehitysmahdollisuuksista. Kuuntele ja inspiroidu!

Kuuntele tämä jakso Anchorista tai Spotifysta.


Podcastin tiedot

Tekijät ja juontajat: Jaana Saramies ja Maria Törnroos

Tuottaja: Maria Törnroos

Intro/outro music: Recorded at Crownhook studios

Podcast host: Anchor